oude hond hijgt veel en krijgt soms een soort "aanval"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel evelienevelien

Mijn hond is 11 jaar, kruising Mechelse herder x Spaanse windhond, teefje. Zij is altijd in perfecte conditie geweest en liep vele en lange wandelingen met mij. Vorig jaar moesten we het wat rustiger aan gaan doen maar wandelingen van zo'n 2 à 3 uur gingen nog best. Dit jaar is zij conditioneel gezien snel achteruit gegaan en een wandeling van een half uur is het maximale wat er in zit. Zij heeft inmiddels ook last van de gewrichten gekregen.
Sinds dit voorjaar is zij steeds meer gaan hijgen, hoewel ik in een warm klimaat woon, is het gehijg niet altijd verklaarbaar door de warmte. Een paar dagen  geleden kreeg ze 's ochtends vroeg ineens een soort aanval; ze was erg onrustig, had koude oren en ging op een gegeven moment sterk hijgen, ze voelde zich duidelijk niet lekker. Na een minuut of 10, begon zij ook te trillen en tilde haar voorpoot op, zo bleef zij even staan. Het trillen duurde zo'n minuut of 7 denk ik en daarna werd ze weer rustiger. Voor de rest van de dag was er niets aan de hand.
Nu had zij gisteren weer een soortgelijke aanval, zij kwam naar mij toe en zocht duidelijk steun, ze begon weer erg te hijgen maar het trillen bleef achterwege deze keer.  Na een minuut of 10 was het weer over.
Nu blijkt dat zij iets soortgelijks ook heeft gehad toen ik vorige week op vakantie was. Via internet ben ik gaan zoeken en heb vragen gesteld, daar wees men mij op epilepsie aanvallen bij oudere honden, mijn oude dierenarts in NL die ik belde dacht daar ook gelijk aan.
Ik woon in Turkije en helaas hebben wij hier niet zo'n goede dierenarts, hij is eigenlijk veearts en niet zo van de "nuances", vandaar dat ik zelf probeer om een idee te krijgen wat het is voordat ik naar hem toe ga. Zelf denk ik dat het misschien ook wel een probleem met de nieren kan zijn. Het eten dat ik haar geef is helaas vrij eenzijdig: macaroni/bulgur, kippenlever of kippenhart en groenten, ik kook dit zelf. Daarnaast krijgt ze ook wat brokken door het voer heen. Het is lastig om hier aan ander voer te komen. Ik wil haar graag meer pens geven en ander vlees maar  dat is bijna niet te vinden of heel erg duur.
Als iemand het beeld dat ik heb geschetst herkent en/of tips heeft, heel graag!

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Ik moet eerlijk zeggen dat ik meer moest denken aan hartfalen en hartkramp.
Maar dan zal toch echt en da eens goed moeten luisteren en onderzoeken.
Voor hartproblemen bestaat uitstekende medicatie.
Die tegelijk vaak ook de nieren ontlasten.

Bij nierproblemen gaan honden eigenlijk (zover mijn ervaring rijkt met een oudere hond met nierfalen) enorm drinken, ze moeten extra drinken om zo toch de afvalstoffen uit hun lichaam te krijgen, aanvallen van iets heb ik bij die hond nooit gezien.

Maar de momenten van hevige zwakte, conditie verlies, veel hijgen, koude oren en voetjes, dat koppel ik zelf eerder aan een hartprobleem.

Maar zonder een goed onderzoek van het hart en het bloed blijft het gissen.

Sterkte, want ik begrijp dat het lastig is een goede arts te vinden die de gezondheidsproblemen van een hond serieus neemt en wil aanpakken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat het voer betreft, kook het niet, als je het kook zijn de voedingsstoffen zowat ver te zoeken, geef het rauw. niet samen met de brokjes, maar apart.

een voorbeeld, smorgens brokjes, en savonds vlees, maar dan niet gekookt, geef het rauw, lust je hond dat niet en wil je dat toch geven, doe het dan geleidelijk aan van koken naar rauw geven, even de kook erover en dan geven, steeds minder koken net zolang tot je het rauw geeft.

in brokjes zit alles wat je hond nodig heeft, brokjes zijn meestal compleet.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

In Istanbul heb ik iig 1 redelijk moderne dierenarts/kliniek gezien in 98 dus kans dat er in grote steden dierenartsen zijn die wat meer op de gezelschapsdieren zijn. 
Klinkt idd als hartproblemen.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Misschien kun je een filmpje maken als het weer voorkomt en dat naar je Nederlandse dierenarts mailen? Het lijkt me niet echt epilepsie, lijkt idd meer met het hart of bloedsomloop te maken te hebben, vooral ook omdat je zegt dat zij koud aanvoelde..

Volgende forumvraag: Punk..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^